De initiatiefnemer van Buro Bica ben ik: Carry Böhmermann. Na het succesvol afronden van mijn opleiding aan de School voor de Journalistiek heb ik de eerste jaren voornamelijk in de vakjournalistiek en bedrijfscommunicatie gewerkt. Een tijd waarin mijn werkzaamheden varieerden van het schrijven van commerciële teksten, kritische artikelen en interviews tot aan het bedenken en ontwikkelen van nieuwe rubrieken, nieuwsbrieven en andere uitgaves. De onderwerpen waren o.a. mode, reizen, personeelszaken, verzekeringen en internettechnologie.

Eindredactie en toerisme
Een van mijn eerste banen als redacteur was bij de NBBS. Daar redigeerde ik diverse brochures voordat ik qua carrière verder trok naar de softwarebranche. Toch is het toerisme altijd bij mij gebleven. In Portugal heb ik zelf als villa representative toeristen voorgelicht. En binnenkort verschijnt de reisgids ‘100% Algarve & Alentejo’  van mo’media, waarvan ik het inleidende deel heb geschreven en de eindredactie heb gedaan. Voor deze uitgeverij was ik ook de eindredacteur voor de stedengids ‘100% Londen’.

Arbeidsmarktcommunicatie en financials
De laatste jaren heb ik mij daarnaast sterk gericht op het gebied van arbeidscommunicatie en de financiële wereld. Als bedrijfsjournalist heb ik voor CareerGuide.nl een grote reeks professionals voor diverse carrièreportals geïnterviewd. Zo heb ik o.a. gesproken met schadebehandelaars van grote en kleine verzekeringsmaatschappijen, franchisenemers in de hypotheekbranche, toezichthouders van De Nederlandsche Bank, investment consultants van bekende adviesbureaus en actuarissen van de belangrijkste pensioenfondsen. Daarnaast heb ik veel artikelen geschreven over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en die in de financiële branche.

Praktisch en internet
Waar vind je de voordeligste vliegtickets op het web? Op welke vacaturesites kun je als werkgever het meest kosteneffectief vacatures plaatsen? En welke online-televisiegids is het handigste? Antwoorden op deze vragen staan in praktische doelgerichte artikelen van de tweewekelijkse nieuwsbrief ‘Tips & Advies Internet’ van uitgeverij Indicator. Voor deze nieuwsbrief heb ik van 2001 tot en met 2008  regelmatig bijdragen geleverd.

Portugal en freelance
Van 2001 tot en met 2007 heb ik in Portugal gewoond. Ik heb daar diverse functies gehad in de toeristische branche en wellness sector. Daarnaast ben ik altijd blijven freelancen als journalist – tekstschrijver voor verschillende opdrachtgevers in zowel Portugal als Nederland.

Bloggen en Algarvemagazine.com
Uit mijn tijd in Portugal is het weblog Algarvemagazine.com ontstaan. Het begon als een persoonlijk weblog, maar is nu uitgegroeid tot een online magazine met nieuws, tips en achtergronden over de Algarve.

Meer weten?

Kijk dan voor meer informatie over mijn professionele achtergrond bij: LinkedIn

Blijf op de hoogte van mijn activiteiten via: Twitter

Of neem contact op.